Світ

У Японії стався сильний землетрус, десятки постраждалих

У Японії стався сильний землетрус, десятки постраждалих

Наслідки землетрусу на острові Хонсю

Всі постраждалі – мешканці селища Судзу, де підземні поштовхи відчувалися найсильніше та призвели до руйнувань кількох житлових будинків.

У центральній частині головного японського острова Хонсю на узбережжі Японського моря стався сильний землетрус магнітудою 6,5. Одна людина загинула і не менше як ще 27 отримали поранення, повідомило агентство Kyodo у суботу, 6 травня.

За даними метеорологічного управління країни, епіцентр був у префектурі Ісікава на півострові Ното на глибині близько 12 кілометрів. Також зафіксовано не менше 50 афтершоків, у тому числі магнітудою 5,8. Вони можуть тривати ще кілька днів.

Зазначається, що всі постраждалі – мешканці селища Судзу, де підземні поштовхи відчувалися найсильніше та призвели до руйнувань кількох житлових будинків. Більшість людей отримали травми середнього ступеня тяжкості, проте двоє було госпіталізовано у тяжкому стані. Наразі відомо про одного загиблого – 65-річний чоловік упав зі сходів у момент землетрусу.

Метеорологи також попереджають про загрозу сходу зсувів грунту – в районі землетрусу з вечора 5 травня почалися дощі.

Нагадаємо, 27 квітня на Івано-Франківщині стався землетрус магнітудою 2,2. За класифікацією поштовхи віднесли до “ледве відчутних”. Подібний за силою землетрус в цьому ж районі був зареєстрований 12 квітня.

А 14 квітня у Закарпатській області стався землетрус магнітудою 3,4. Його епіцентр перебував неподалік міста Іршава.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button