Світ

У ВООЗ попереджують про нові спалахи коронавірусу

У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що через ослаблення карантинних заходів коронавірус може спалахнути з новою силою. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

У ВООЗ наголосили, що людям доведеться прийняти нову реальність і вживати заходів для того, щоб убезпечити себе надалі. Про це сказав спеціальний посланець ВООЗ Девід Набарро у ефірі ВВС.

“Коронавірус не закінчився, і в міру зростання пересувань людей ми маємо бути готові до того, що нові спалахи розвиватимуться дуже швидко… Крім того, необхідно забезпечити достатню місткість лікарень. Це стане новою нормою для всіх нас”, – заявив він.

Набарро наголосив, що коронавірус становитиме загрозу для людей доти, доки не винайдуть вакцину. За його словами, на це може піти багато часу: “деякі віруси надскладні, коли справа доходить до розробки вакцин”.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 30 травня в Україні 23 204 лабораторно підтверджені випадки COVID-19. З них 696 летальних, 9 311 пацієнтів одужало. За добу зафіксували 393 нові випадки.

Back to top button