Україна

Коронавірус та туризм: українці стали купляти вполовину менше квитків до Італії

Кількість пошукових запитів і покупок авіаквитків скорочується мінімум на 10%. І це зниження пов’язане в першу чергу з острахом мандрівників заразитися коронавірусом. Аналітики опитали десять тисяч своїх користувачів в соціальних мережах і з’ясували, що кожен п’ятий турист на тлі новин або відклав свою відпустку на невизначений термін, або змінив плани та купив квитки в країну, де поки не зафіксовано зараження. Про це 1News повідомив туристичний сервіс Aviasales.

Зазначається, що за останній тиждень попит на авіаквитки в українців знизився на 17%. В той самий час, попит на авіаквитки в Україну з інших країн також знизився на 4%.

Максимальне зниження інтересу аналітики зафіксували до Китаю, куди за останні декілька місяців знизилася кількість пошукових запитів у два рази, а кількість куплених авіаквитків — у 2,5 рази.

За минулий тиждень значно знизився попит на квитки з України до Італії — на 51%, а в рейтингу популярних напрямків Італія опустилася з другого на десяте місце в порівнянні з тижнем раніше.

Схожу тенденцію фахівці помітили й з Іраном: мандрівники перевіряють ціни та купують квитки в Тегеран у півтора рази рідше, ніж до новин про вірус.

Крім того, в лютому впав попит і на перельоти до Південної Кореї: шукати квитки стали на третину рідше, а купувати — в півтора рази менше.

Відділ підтримки користувачів повідомляє, що за лютий запити на обмін та повернення квитків підвищилися на 28% в порівнянні з попереднім місяцем. Але безпосередньо пов’язувати це з коронавірусом можна лише за непрямими ознаками.

Back to top button