Світ

У вбивстві журналіста Саудівська Аравія може звинуватити радника принца

Правителі Саудівської Аравії розглядають можливість звинувачення високопоставленого чиновника, офіцера розвідки, близького до кронпринця Мохаммеда бін Салмана, генерала Ахмеда Асирі у вбивстві саудівського журналіста Джамаля Ахмада Хашоґджі, інформує 1NEWS.

План щодо звинувачення генерала Ахмед аль- Асирі стане надзвичайним визнанням масштабів міжнародної реакції, яка вразила королівство після зникнення Хашоґджі, пише видання.

Звинувачення генерала Асирі може також забезпечити правдоподібне пояснення вбивства журналіста та допомогти відвести звинувачення від наслідного принца, який на думку американських спецслужб стоїть з зникненням Хашоґджі.
Турецькі чиновники раніше заявили, що мають докази того, що 15 саудівських агентів вбили та розчленували Хашоґджі в консульстві Саудівської Аравії у Туреччині.

Після двох тижнів спростувань і тиску з боку Туреччини та Вашингтона, Саудівська Аравія заявила, що проведе власне розслідування, щоб визначити відповідальних.

Як зазначає видання, четверо підозрюваних у зникненні Джамала Хашоґджі належать до команди з безпеки принца.
Розслідування ще триває, але саудівці вже вказують на генерала Асирі як на винуватця, за словами трьох осіб, знайомих із планами Саудівської Аравії. Люди, близькі до Білого дому, також були поінформовані щодо генерала.

Асирі , який раніше служив командувачем операціями в Ємені, був досить близьким до корон-принца і мав повноваження залучати молодший персонал до місії.

Від правителів Саудівської Аравії очікується заява, що Асирі отримав усний дозвіл принца Мухаммеда на захоплення Хашоггі та доправлення його до Саудівської Аравії на допит, але генерал або неправильно зрозумів вказівки принца, або переступив повноваження і вбив дисидента, розповіли два джерела, знайомі з планами Саудівської Аравії.

 

 

 

 

 

 

Back to top button