Світ

У Туреччині стався потужний землетрус

У Туреччині стався потужний землетрус

Фото: TRTWorld

У Туреччині від землетрусу зруйнувалися будинки

Поштовхи виявилися настільки сильними, що їх відчули навіть у столиці Лівану Бейруті та в сирійських Дамаску та Латакії.

Землетрус магнітудою 7,4 стався у турецькому місті Пазарджик у провінції Кахраманмараш. Про це у понеділок, 6 лютого, повідомляє Управління боротьби зі стихійними лихами та надзвичайними ситуаціями (Disaster and Emergency Management Authority, AFAD). 

 

За даними відомства, землетрус стався о 4.17 на глибині 7 км. 

 

Поштовхи відчувалися в багатьох великих містах Туреччини, у тому числі в Анкарі, Газіантепі, Невшехірі, Кайсері, Адані та Хатаї, пише CNN Turk.

 

Губернатор провінції Османіє повідомив про загибель п’яти осіб та обвалення 34 будівель. 

 

У турецькому місті Адана обрушився 17-поверховий будинок. У турецькому місті Шанліурфа внаслідок землетрусу обрушилися 16 будинків, під завалами залишаються люди, повідомив мер. 

 

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган висловив співчуття постраждалим жителям країни у зв’язку з потужним землетрусом, що стався.

 

“Я передаю свої співчуття всім нашим громадянам, які постраждали від землетрусу, який стався в Кахраманмараші і відчувався в багатьох частинах нашої країни. Усі відповідні підрозділи перебувають у стані бойової готовності під координацією АФАД”, – написав він.

 

У країні оголошено тривогу третього рівня, заявив міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу.

 

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button