Світ

У Туреччині сталася смертельна стрілянина на виборчій дільниці

У Туреччині сталася смертельна стрілянина на виборчій дільниці

Фото: Hurriyet

Населений пункт, де сталася трагедія, закрили для в’їзду та виїзду

На одній із сільських виборчих дільниць сталась стрілянина. Одна людина загинула і більше 10 отримали поранення.

У Туреччині в селищі Діярбакир в районі Агачлідере суперечки між присутніми на виборчій дільниці переросли у жорсткі сутички зі стріляниною, внаслідок яких одна людина загинула і більше 10 отримали поранення. Про це повідомляє Hurriyet.

Конфлвкт, що виник під час голосування на місцевих виборах, переріс в бійку з використанням каміння та палиць, а також пістолетів. Від кульових поранень загинув 44-річний чоловік – він помер у лікарні. За останніми даними, також відомо про 12 поранених, з яких двоє у тяжкому стані.

“У той час як бригади медиків не змогли виїхати на місце події через бійку, на місце були направлені групи підсилення жандармерії”, – пише видання.

Як згодом виявилося, загиблий був офіційним представником на виборах від партії DEM. Населений пункт, де сталася трагедія, правоохоронці закрили для в’їзду та виїзду.

Під удар потрапили також журналісти DHA Бурак Емек і Гиясеттін Тетік. Вони намагалися захистити себе, сівши в машину швидкої допомоги. Проте куля влучила в колесо автомобіля, в якому їхали представники ЗМІ. Також були пошкоджені ще дві “швидкі”.

В Офісі місцевого губернатора заявили, що в районі інциденту працюють понад сто співробітників жандармерії, застосували також гелікоптер.

Нагадаємо, вибори президента Туреччини відбулися у травні 2023 року. Реджеп Тайїп Ердоган переміг у другому турі з результатом 52,18%. Наступні президентські вибори мають відбутися у 2028 році. Водночас Ердоган заявив, що цьогорічні місцеві вибори 31 березня будуть останніми в його політичній карʼєрі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button