Світ

У Туреччині 16-річну дівчину звинуватили в образі Ердогана

У Туреччині 16-річну дівчину звинуватили в образі Ердогана

Фото: gettyimages

Реджеп Таїп Ердоган

Дівчину звинувачують у тому, що вона начебто лаялась на кортеж із Ердоганом, коли той проїжджав повз.

У Стамбулі 16-річну дівчину звинуватили в образі президента Реджепа Таїпа Ердогана, а прокурор вимагає її судити, повідомляє Turkish Minute.

Зазначається, що дівчину взяли під варту ще у травні після заяви охоронця турецького президента про те, що та начебто лаялась на кортеж із Ердоганом, коли той проїжджав повз.

Після затримання дівчина пояснила, що просто відреагувала з переляку, коли авто проїхало повз неї на великій швидкості. Вона також запевнила, що не знала, що авто належало до кортежу Ердогана, і заперечила намір ображати його чи іншого посадовця.

Після затримання 1-й кримінальний суд Стамбула звільнив дівчину під судовий нагляд, зобов’язавши її щотижня відмічатися у відділку поліції і наклавши заборону на виїзд за межі країни.

Пізніше, 18 серпня, прокурор подав обвинувальний акт, вимагаючи засудження дівчини за образу президента.

З 2005 року в Кримінальному кодексі Туреччини є дві статті, які забороняють образу “турецької нації” та турецьких посадовців. Правозахисники вважають, що влада використовує їх для обмеження свободи вираження поглядів.

Тільки за минулий рік у Туреччині майже 7000 людей звинуватили в образі Ердогана або його Партії справедливості та розвитку, понад 1600 із них засудили до тюремного ув’язнення і ще майже 2000 присудили умовні терміни.

Раніше повідомлялося, що у Туреччині затримали понад 100 осіб за підозрою у зв’язках з ІДІЛ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + 6 =

Back to top button