Світ

Шторм у Чорному морі: одно судно зникло, інше розламалося навпіл

Шторм у Чорному морі: одно судно зникло, інше розламалося навпіл

Суховантаж Pallada

Сильна негода біля турецького узбережжя стала причиною інцидентів з відразу двома суднами. Одне з них йшло з України, інше – з Росії.

Поблизу Туреччини зазнав аварії суховантаж Pallada, що прибув з Одеси. Окрім того вантажне турецьке судно Kafkametler, яке прямувало з РФ, подало сигнал лиха, після чого перестало виходити на зв’язок.

За даними  Independent, судно Pallada, яке під панамським прапором прибуло до порту міста Ереглі з Одеси, розкололося на дві частини біля узбережжя міста Ереглі у районі Зонгулдак. Причиною аварії став сильний шторм.

Весь екіпаж евакуювали, інформації про постраждалих немає. Судно винесло на берег, де воно згодом врізалось у бетонні стіни порту.  Судячи з відео, суховантаж переломився впоперек корпусу.

Водночас вантажне турецьке судно Kafkametler, яке перевозило з російського порту Темрюк вантаж феросплавів до порту Аліага в Туреччині зникло. Про це повідомило турецьке видання TRT Haber.

Воно цитує заяву Головного управління морських справ Туреччини, де повідомили, що 19 листопада о 10:29 корабель подав сигнал лиха біля міста Ереглі на північному заході країни.

Зазначається, що зв’язатися з судном не вдалося. Дістатися до нього також не вийшло через погані погодні умови. У головному управлінні морських справ пообіцяли розпочати пошукові заходи за допомогою авіаційної та морської техніки, щойно це дозволять погодні умови.

На борту Kafkametler перебувають 12 членів екіпажу, судно перевозить 1542 тони феросиліцію.

Також сьогодні повідомлялося, що єменські хусити захопили вантажне судно Galaxy Leader із міжнародним цивільним екіпажем в Червоному морі.

Раніше біля українського порту на міні підірвалося судно з пшеницею.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button