Світ

У світі на коронавірус захворіли понад 500 тисяч людей

Перше місце за кількістю заражених, як і раніше посідає Китай - понад 81 тисяча

Число заражених на коронавірус по всьому світу перевищило 500 тисяч. Як повідомив ввечері в четвер, 26 березня, Центр системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Хопкінса (США), загалом на планеті інфікувалося вірусом SARS-CoV-2 понад 510 тисяч людей. За даними ресурсу Worldometers, що відстежує поширення коронавірусної інфекції, їх ще більше – 518 тисяч.

Про це повідомляє 1NEWS.

Перше місце за кількістю заражених, як і раніше посідає Китай – понад 81 тисяча. Однак Італія його вже майже наздогнала за цим показником – там захворіло понад 80 тисяч людей. На третьому місці США із 78 139 випадками інфікування.

Загалом по всьому світу від COVID-19 померло вже 23 тисяч осіб. В Європі зафіксовано 15 500 смертей. Близько половини з них зафіксовані в Італії – там померло вже понад 8,1 тисячі осіб. На другому місці Іспанія – 4 089.

На думку експертів, офіційно зареєстровані випадки зараження та смертей не відображають реальну ситуацію. В багатьох країнах недостатньо тестів для виявлення SARS-CoV-2, в багатьох місцях на коронавірус перевіряють лише пацієнтів із вираженими симптомами. Тому вірусологи припускають, що справжнє число інфікованих може бути набагато більшим.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button