Світ

Байден обмежить американські інвестиції в Китай – ЗМІ

Байден обмежить американські інвестиції в Китай - ЗМІ

Президент США Джо Байден

Контроль над інвестиціями став складовою частиною широких ініціатив Білого дому з обмеження потенціалу Китаю в розробці технологій наступного покоління, зокрема у військовій сфері.

Президент США Джо Байден на початку наступного тижня має намір підписати указ, про перевірку та обмеження вихідних інвестицій у “чутливі технології” Китаю. Про це у п’ятницю, 4 серпня пише Reuters.

“Мета указу, який має підписати Байден, зробити так, аби американський капітал та досвід у майбутньому не прискорювали розвиток технологій, які підтримають військову модернізацію Китаю та загрожуватимуть національній безпеці США”, – зазначають журналісти. 

Вказується, що указ Байдена буде націлений на американські приватні інвестиції, венчурний капітал та інвестиції у спільні підприємства у Китаї в галузі напівпровідників, квантових обчислень та штучного інтелекту.

Деякі транзакції будуть повністю заборонені.

Нагадаємо, у лютому американські військові збили китайський аеростат, який майже тиждень літав над територією США. Вони заявили, що апарат збирав розвіддані.
 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button