Світ

У США закінчуються власні боєприпаси, адже їх надають Україні – Салліван

У США закінчуються власні боєприпаси, адже їх надають Україні - Салліван

Фото: Міноборони України

У США заявили про брак боєприпасів

У Штатах закінчуються запаси боєприпасів на власних арсеналах на тлі надання військової допомоги Україні.


У США закінчуються власні запаси боєприпасів, оскільки Вашингтон надає військову допомогу Україні. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє CNN.

 

“Адміністрація президента Джо Байдена після вступу на посаду виявила, що запаси 155 боєприпасів, які є стандартними для НАТО, були відносно низькими”, – сказав він.

 

За словами Саллівана, адміністрація також зрозуміла, що для поповнення запасів до прийнятного рівня знадобляться роки, а не місяці. Поповнення запасів є складним завданням для країни, яка надає допомогу Україні.

 

“Президент Байден наказав Пентагону швидко працювати над збільшенням здатності Сполучених Штатів виробляти всі боєприпаси, які нам можуть знадобитися для будь-якого конфлікту в будь-який час. Місяць за місяцем ми збільшуємо нашу спроможність постачати боєприпаси”, – заявив радник американського президента.

Нагадаємо, 7 липня США офіційно оголосили про надання нового пакета військової допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів, до якого увійшли зокрема вдосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (DPICM), або касетні снаряди.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button