Світ

У США відреагували на передачу Іраном ракет РФ

У США відреагували на передачу Іраном ракет РФ

Фото: mil.in.ua

Тактичні іранські ракети Fateh-110

Західні країни спостерігають за поглибленням зв’язків між Іраном і Росією в останні місяці з занепокоєнням.

Будь-яка передача Іраном балістичних ракет Росії означатиме різку ескалацію війни в Україні. Про це у п’ятницю, 6 вересня, заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт, пише Reuters.

“Ми попереджали про поглиблення безпекового партнерства між Росією та Іраном з самого початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну і стривожені цими повідомленнями. Будь-яка передача іранських балістичних ракет Росії означатиме різку ескалацію підтримки Іраном агресивної війни Росії проти України”, – сказав він. 

Reuters вказує, що передача ракет відбувається після того, як Сполучені Штати і партнери, в тому числі в Європі, попередили Іран, що такий крок може мати наслідки. 

Тим часом, як згадують журналісти, місія Ірану в Організації Об’єднаних Націй в Нью-Йорку заявила в п’ятницю, що позиція Тегерана щодо конфлікту в Україні залишається незмінною.

“Іран вважає негуманним надання військової допомоги сторонам, що беруть участь у конфлікті, що призводить до збільшення людських жертв, руйнування інфраструктури та віддалення від переговорів про припинення вогню. Таким чином, Іран не тільки сам утримується від таких дій, але й закликає інші країни припинити постачання зброї сторонам, що беруть участь у конфлікті”, – заявили представники Ірану. 

Раніше ми писали, що дії Ірану вказують на те, що окрім російського та північнокорейського ракетного дощу, котрий останнім часом щоденно падає на голови українців у містах та селах і забирає десятки життів мирних людей та дітей, додається ще й іранська смертоносна балістика.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × two =

Back to top button