Світ

У США просять розширити повноваження Нацгвардії Каліфорнії для допомоги Україні

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: DW

Конгресмени США просять розширити повноваження Нацгвардії Каліфорнії

Нацгвардія Каліфорнії підтримує тісні робочі відносини з українськими військовими упродовж 29 років (з 1993 року).


Конгресмени США закликали міністра оборони Ллойда Остіна та держсекретаря Ентоні Блінкена надати повноваження Національній гвардії Каліфорнії для надання більш ефективної гуманітарної допомоги для України. Про це повідомляє конгресмен-демократ Адам Шифф.


Наголошується, що Національна гвардія ВПС Каліфорнії може використати свої повітряні перевезення для доставки до регіону продовольства, медикаментів та інших гуманітарних вантажів для України, яка відбиває повномасштабну агресію РФ другий місяць.


“Перед обличчям невибіркових атак Росії триває гуманітарна криза і криза з біженцями, небачена в Європі з часів Другої світової війни… Ми вважаємо, що існуючі відносини Гвардії з Україною дають їй унікальну можливість зіграти свою роль у підтримці нашої гуманітарної допомоги”, – йдеться у заяві.


Нацгвардія Каліфорнії підтримує тісні робочі відносини з українськими військовими протягом 29 років (з 1993 року) у рамках програми державного партнерства.


“Національна гвардія Каліфорнії готова, бажає та здатна підтримувати гуманітарну діяльність в Україні. Проте бюрократичні перепони не дозволяють їм це зробити. Міністерство оборони, а також Ентоні Блінкен мають затвердити необхідні повноваження, щоб Гвардія могла зробити більше для полегшення страждань України”, – зазначив Шифф.


Раніше повідомлялося, що до Конгресу США подано документ про допомогу Україні.


Пентагон прискорить виробництво ракет, які запросила Україна – ЗМІ



Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button