Світ

У США прокоментували інформацію про замах на Зеленського

У США прокоментували інформацію про замах на Зеленського

Фото: Офіс президента

В Держдепі США прокоментували повідомлення про потенційний замах на Зеленського

Наприкінці липня Зеленський відвідував Миколаївську область. Тоді СБУ повідомила, що затримала російську агентку, яка намагалася дізнатись маршрут президента, щоб влаштувати на ньому ракетний обстріл.

У Сполучених Штатах Америки знайомі з інформацією про потенційний замах на президента України Володимира Зеленського, якому у Миколаївській області запобігла СБУ, затримавши російську агентку. Там завили, що підтримують зусилля нашої держави щодо притягнення відповідальності людей, які готують замахи на керівництво країни. Про це у вівторок, 8 серпня, сказав речник Держдепартаменту США Метью Міллер, пише Укрінформ.

“Очевидно, ми спостерігаємо шпигунську та розвідувальну активність Росії в Україні впродовж певного часу”, – зазначив Міллер.

Він також сказав, що США підтримують ті зусилля, яких докладає України для притягнення до відповідальності людей, які беруть участь у підготовці замахів на керівництво України.

“Ми повною мірою підтримуємо загальні зусилля України щодо притягнення людей до відповідальності за ці дії”, – наголосив представник Держдепу. 

Відомо, що СБУ затримала російську агентку, яка готувала обстріл Миколаївської області під час візиту туди президента України Володимира Зеленського.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Їй загрожує до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, раніше російські спецслужби начебто попередили “замахи” на відому пропагандистку, головного редактора телеканалу RT Маргарити Симоньян і телеведучу Ксенію Собчак.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button