Світ

У США працюють над проєктом допомоги Україні – ЗМІ

У США працюють над проєктом допомоги Україні - ЗМІ

Фото: facebook.com/ukr.embassy.usa

Республіканці пропонують виділити частину невійськової допомоги у виді кредиту

Голосування перенесуть на квітень з огляду на заплановану двотижневу перерву в роботі Конгресу наприкінці березня.

Спікер Палати представників Майк Джонсон та голови ключових комітетів нині працюють над створенням нового проекту пакета допомоги Україні. Про це повідомило видання NBC News у суботу, 9 березня.

Політики вважають, що альтернативний проєкт пройде Конгрес без відштовхування консерваторів, які виступають проти подальшого фінансування України.

Однак на даний момент розробка знаходиться на попередній стадії. Вона ще далека від повної реалізації. Республіканці хочуть бути готовими ухвалити документ, як тільки Конгрес затвердить бюджетні закони.

За словами двох джерел, голосування буде перенесено на квітень з огляду на заплановану двотижневу перерву у роботі Конгресу наприкінці березня.

Республіканці пропонують виділити частину невійськової допомоги у виді кредиту. При цьому, відповідно до цього плану, економічна допомога уряду України та підтримка його довгострокових зусиль щодо відновлення країни також залежатиме від кредиту. Заставою мають стати використати конфісковані США російські активи.

Як відомо, 13 лютого Сенат США підтримав пакет, який передбачає понад 60 млрд доларів для України – переважно на військову допомогу. Але законопроєкт так і не розглянули у Палаті представників через відмову спікера Джонсона поставити його на голосування.

Нині конгресмени США готують альтернативний законопроєкт про підтримку союзників, зокрема України. У ньому частина допомоги може бути перетворена на кредит, а його розгляд відкладено на тижні. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button