Світ

У США оцінили можливість одночасної допомоги Україні та Ізраїлю

У США оцінили можливість одночасної допомоги Україні та Ізраїлю

Фото: DR

Міністр фінансів США Джанет Єллен

Американська економіка та держфінанси перебувають у хорошому стані, заявила глава Мінфіну США.

США можуть собі дозволити одночасно допомагати Ізраїлю та Україні. Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен в інтерв’ю Sky News.

 

Вона зазначила, що економіка та державні фінанси перебувають у хорошому стані, щоб забезпечити інтереси США за кордоном. При цьому Єллен висловила сподівання, що обрання нового спікера Палати представників Конгресу дозволить узгодити додаткову допомогу обом країнам.

 

“Нам потрібно знайти кошти як для Ізраїлю, так і для України. Це пріоритетне завдання”, – наголосила вона.

 

Міністр також закликала не робити поспішних висновків щодо впливу протистояння на Близькому Сході на світову економіку. За її словами, наслідки залежатимуть від того, чи пошириться конфлікт за межі Ізраїлю та Гази.

 

Щодо України, на зустрічі з європейськими колегами в Люксембурзі Йєллен підкреслила, що допомога цій країні залишається “високим пріоритетом” для США. Міністр запевнила, що адміністрація президента Джо Байдена готова підтримувати Київ “стільки, скільки потрібно” і домагатиметься схвалення нових траншів у Конгресі.

 

“Ми не можемо дозволити Україні програти війну з економічних причин, оскільки вона продемонструвала здатність досягти успіху на полі бою”, – сказала Єллен.

 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button