Світ

У США моряка посадили у в’язницю за шпигунство на користь Китаю

У США моряка посадили у в язницю за шпигунство на користь Китаю

Фото: САП (ілюстративне фото)

Громадянин США китайського походження сів з ґрати за шпигунство

Моряка засуджено за передачу інформації про масштабні навчання ВМС США в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також передачу електричних схем і креслень радіолокаційної системи на базі США на японському острові Окінава.

У США суд моряка Військово-морських сил США Веньхена Чжао засуджено на два роки і три місяці за передачу конфіденційної військової інформації Китаю. Про це сьогодні, 9 січня, повідомляє BBC.

Повідомляється, що Чжао народився в Китаї, переїхав до США в 2009 році і отримав громадянство в 2012 році, а через п’ять років пішов на військову службу, служив на базі ВМС США у Каліфорнії.

Чжао засуджено за передачу інформації про масштабні навчання ВМС США в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також передачу електричних схем і креслень радіолокаційної системи на базі США на японському острові Окінава.

Зазначається, що в період із серпня 2021 року до травня 2023 року він отримав щонайменше 14 виплат за інформацію на загальну суму щонайменше 14 866 доларів США.

Повідомляється, що в жовтні минулого року він визнав свою провину у суді. Тоді йшлося про те, що йому загрожувало 20 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що в Польщі правоохоронці затримали білоруску, яку підозрюють у шпигунстві. Жінка надавала КДБ Білорусі інформацію про членів білоруської діаспори і про організації, які об’єднують білорусів і поляків білоруської національності.

У Бельгії розгорівся шпигунський скандал за участі ексдепутата парламенту

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button