Світ

У Словаччині почали блокувати вантажівки з України

У Словаччині почали блокувати вантажівки з України

Фото: ДПСУ

На в’їзд у Словаччину рух блокуватися не буде

Наразі на території Словаччини в бік України в черзі перебуває близько 900 вантажівок. Протестувальники обіцяють пропускати по чотири фури на годину.

Словацькі перевізники почали блокування руху вантажівок через пункт пропуску Вишнє-Нємецке, суміжний українському пункту пропуску Ужгород. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України у п’ятницю, 1 грудня.

Вказано, що акцію, проводять представники Спілки перевізників Словаччини. Її терміни наразі не відомі.

“Перевезення гуманітарної допомоги та іншої важливої допомоги, живих тварин, пального та охолоджених вантажів не блокуватимуть. Інші вантажі на виїзд зі Словаччини будуть пропускати в обмеженій кількості, по чотири вантажівки за годину. На в’їзд у Словаччину рух блокуватися не буде. Також не обмежуватиметься рух легкового автотранспорту та автобусів”, – йдеться у повідомленні.

Речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко в коментарі Українській правді заявив, що наразі на території Словаччини в бік України в черзі перебуває близько 900 вантажівок.

Раніше у листопаді у Словаччині вже блокували пункт пропуску Вишнє Нємецке. Тоді в чергу перебували близько 300 вантажівок. 22 листопада перевізники розблокували пункт пропуску з Україною.

Згодом виявилось, що ця акція була не зовсім офіційною, а блокували кордон два словака, які перекрили дорогу бусом.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

One Comment

Back to top button