Світ

У Румунії закликають анексувати частину України

У Румунії закликають анексувати частину України

Фото: Newsweek

Клаудіу Тарзіу – лідер ультраправої партії Румунії

Лідер ультраправої румунської партії заявив, що готовий пожертвувати членством у НАТО заради анексії територій України.

Лідер румунської партії AUR Клаудіу Тірзіу заявив, що готовий анексувати деякі території України в обмін на вихід із НАТО. Про це пише румунське видання Newsweek.

Однак це, за його словами, залишить Румунію повністю беззахисними перед військовими бажаннями Росії.

Крім того, у матеріалі зазначено, що Тирзіу як голова великої політсили ще на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну заявив російській стороні, що “готовий” об’єднатися з ними.

“Я вважаю, що необхідне потепління у відносинах між Румунією та Росією, я визнаю необхідність хорошої співпраці між Румунією та Росією, я готовий це підтримати, але тільки після того, як Росія доведе, що вона також всього цього хоче…”, – заявив він.

Окрім цього Тірзіу заявив, що Румунія нібито розчавлена між “двома імперіями, які порушують наш суверенітет”. Йдеться про НАТО та Росію.

“НАТО, для приєднання до якого Румунія доклала величезних зусиль – саме для того, щоб захистити нас від росіян, які вже вторглися до нас 12 разів – є лише однією з тих імперій, із яким нам доводиться мати справу, щоб забрати шматки України”, – сказав він.

Нагадаємо, 13 січня румунські фермери почали блокаду українського кордону. Вони двічі припиняли блокування в очікуванні результатів переговорів.

Напередодні повідомлялося про блокування трьох пунктів пропуску на кордоні з Румунією.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button