Україна

У Росії заявили про “спробу теракту” у Волгоградській області


У Росії заявили про спробу теракту у Волгоградській області

Російська ФСБ заявила, що вона нібито затримала представників так званої неонацистської організації NS/WP.

ФСБ повідомила про затримання у Волгоградській області двох послідовників забороненої в РФ та визнаної терористичної неонацистської організації NS/WP, які готували серію вибухів, у тому числі у місцях масового перебування людей. Про це повідомляє провлдне інформагентство Интерфакс з посиланням на спецслужбі.

Затримані нібито дали свідчення про те, що, “поділяючи ідеї расової та релігійної переваги, встановили зв’язок із ватажками терорганізації “NS/WP” на території України”. 

За даними ФСБ, у період з березня по листопад 2023 року фігуранти справи здійснили серію так званих акцій “прямої дії”: пошкодили 16 автомобілів із символікою підтримки спеціальної військової операції, а також автомобілів, що належали вихідцям із Північно-Кавказького та Центрально-Азійського регіонів.

У місцях їх проживання виявлено та вилучено основні частини вогнепальної зброї, боєприпаси до неї, СВУ з вражаючими елементами, 4 кг піротехнічної суміші, “засоби зв’язку та комунікації, що мають значення для розслідування кримінальної справи”, порушеної СУ СК Росії по Волгоградській області кримінальної справи за статтею Участь у діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 205.5 КК РФ).

Підозрюваним тепер зашгрожує по 17 років.

Раніше російська ФСБ заявила про “затримання в Москві сімох послідовників Російського добровольчого корпусу”.

ФСБ звинувачує жителя Тамбова в підготовці теракту і диверсії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 + 13 =

Back to top button