Світ

У Росії засудили українця за “спробу висадки” у Криму

У Росії засудили українця за спробу висадки у Криму

Фото: Российские СМИ (архів)

У РФ засудили українського полоненого

Восени минулого року відбулася перестрілка між бійцями диверсійно-розвідувальної групи з України та співробітниками ФСБ Росії, під час якої Олександр Любас потрапив у полон.

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону ухвалив рішення стсовно українського військовослужбовця Олександра Любаса. Йому присудили до 20 років ув’язнення за “спробу висадки” на узбережжя тимчасово окупованого Росією Криму та “нападу на російських військовослужбовців”. Про це повідомляє Радіо Свобода у вівторок, 3 вересня.

РосЗМІ називають українця “учасником підрозділу спецпризначення” Головного управління розвідки Міноборони України.

Його визнали “винним” за статтями про незаконне перетинання кордону, зберігання та контрабанду зброї, теракт та проходження навчання з метою терористичної діяльності.

Восени минулого року відбулася перестрілка між бійцями диверсійно-розвідувальної групи з України та співробітниками ФСБ Росії, під час якої Олександр Любас потрапив у полон.

Пропагандистські російські телеграм-канали, а також телеканал RTVI поспішили повідомити, що затриманий не рядовий, а підполковник 93-ї механізованої бригади ЗСУ, який має орден “Народний герой України”. Канал GREY ZONE тоді встановив, що затриманий – не підполковник Олександр Лобас, а уродженець селища Іваничівської Волинської області Олександр Любас.

Раніше Південний окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону засудив до 18 років колонії суворого режиму полоненого громадянина України Владислава Плахотника за службу в українському батальйоні “Азов”.

Нагадаємо, за час повномасштабної війни суди Росії порушили понад 1,1 тис. кримінальних справ проти українських військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 1 =

Back to top button