Світ

У Росії пообіцяли “забезпечити Магадан” релокантам, які підтримали Україну

У Росії пообіцяли забезпечити Магадан релокантам, які підтримали Україну

Володін жорстко попередив проукраїнських релокантів

Спікер Держдуми уточнив, що йдеться про діячів, які відкрито висловлювалися на підтримку української влади.


Російським релокантам, які виїхали з країни та підтримали Україну, на батьківщині у разі повернення буде “забезпечено Магадан”. Про це у вівторок, 10 жовтня, заявив спікер Державної думи В’ячеслав Володін, повідомила пресслужба парламенту РФ.

 

За його словами, люди, які залишили країну і “зробили підлі вчинки”, повинні розуміти, що на батьківщині на них не просто не чекають. “Якщо він (релокант – ред.) приїде сюди, Магадан йому забезпечений”, – наголосив Володін.

 

Спікер Держдуми уточнив, що йдеться про діячів, які відкрито висловлювалися на підтримку української влади.

 

“Як ви бачите, без них дихати стало краще”, – підкреслив він. Подібні “повернені” Росії не потрібні, і треба зробити все необхідне, “щоб таких не виявилося”, закликав Володін. 

 

“А якщо ось так починають мігрувати з держави в державу: приїхали, чоботи там поцілували, гроші, зароблені тут громадянами РФ, заплатили, щоб їм паспорти оформили, а потім їх і звідти видворили, і вони сюди потім прикотились, – нам вони не потрібні. Вони мають це розуміти”, – резюмував спікер Держдуми.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що підсанкційний російський бізнесмен Михайло Фрідман повернувся у РФ через загострення ситуації в Ізраїлі.

Керівник руху Армія захисників Вітчизни Іван Отраковський звернувся до Генпрокуратури РФ з проханням перевірити Фрідмана за двома статтями КК РФ: держзрада та дискредитація ЗС РФ. Він стверджує, що Фрідман фінансував Збройні сили України, щоб з нього зняли західні санкції. 

В Україні Фрідмана підозрюють у відмиванні грошей. Минулого тижня суд арештував всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрєю Косогову.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button