Світ

У російському Мурманську горів атомний контейнеровоз

У російському Мурманську горів атомний контейнеровоз

Фото: РосЗМІ

У російському Мурманську раптово спалахнуло атомне судно

Пожежа на борту виникла у одній з кают судна й змогла охопити загальну площу 30 квадратних метрів.

У російському Мурманську близько 22.15 за київським часом раптово спалахнув атомний контейнеровоз-криголам Севморпуть. Він знаходився на причалі Атомфлоту. Про це у неділю, 24 грудня, йдеться у повідомленні російського пропагандистського ресурсу ТАСС.

“Як повідомили нам в екстрених службах регіону, мова може йти про загоряння на атомному контейнеровозі, який стоїть на причалі Атомфлоту”, – сказано у повідмлені. 

Зазначається, що вогонь охопив 30 кв.метрів. Пізніше з’явилася інформація, що пожежу на контейнеровозі ліквідовано. В результаті інциденту нібито ніхто не постраждав.

Зазначимо, що це найбільший з усіх чотирьох колись побудованих торгових суден з ядерною енергетичною установкою.

В РФ раніше говорили про те, що криголамно-транспортний Севморпуть вичерпає свій ресурс вже у 2024 році.

Корабель збудували в 1988 році на Керченському суднобудівному заводі “Залив” (тимчасово окупований Крим). У листопаді 2020 року в нього зламалася лопать єдиного гребного гвинта. Ремонт намагалися провести в морі, але не вийшло. Судно перервало рейс до Антарктиди й повернулося до Санкт-Петербурга. Ремонт закінчили лише в серпні 2021-го.

Країна-агрессор Росія завершила будівництво двох атомних підводних човнів (АПЛ) – багатоцільової субмарини “Красноярськ” та стратегічної “Імператор Олександр III”.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу призначив нового командира знищеного ще в квітні 2022 року ракетного крейсера Москва.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button