Світ

У РФ зросла кількість людей, незадоволених зарплатою – соцопитування

У РФ зросла кількість людей, незадоволених зарплатою - соцопитування

Фото: ТАСС (ілюстративне фото)

Дедалі більше росіян скаржаться на брак грошей

Якщо у 2021 році про те, що зарплата за основним місцем роботи не дозволяє покривати основні потреби, повідомляли 25% учасників опитування, то у 2023 році таких стало 45%.

На початку жовтня в РФ провели опитування, яке показало, що за останні два роки частка росіян, яким не вистачає зарплати на прожиття, зросла на 20 %. Про це з посиланнями на дані російської рекрутингової платформи HeadHunter пише російське видання РБК.

Якщо у 2021 році про те, що зарплата за основним місцем роботи не дозволяє покривати основні потреби, повідомляли 25% учасників опитування, то у 2023 році таких стало 45%.

36% опитаних заявили, що зарплата покриває їхні основні потреби, а два роки тому таких відповідей було 39%.

Тих, кому зарплата дозволяє купувати все необхідне, серед росіян у 2023 році виявилося 20%, два роки тому про це говорили 36% опитаних.

Невдоволені зарплатою росіяни повідомили, скільки їм бракує для покриття основних потреб: 21% сказали, що потрібно ще 15 тис. руб. на місяць, 23% – до 20 тис. руб., а більшості – 56% – не вистачає більше 20 тис. руб. в місяць.

Найчастіше про задоволеність своїм рівнем зарплати говорили респонденти, які проживають у Москві (26%). на другому місці – жителі Томської області (24%), третє місце розділили дані з Татарстану і Приморського краю (по 23%).

Нагадаємо, ще навесні повіддомлялося, що в Росії “заморозять” зарплати держслужбовців.

Тоді ж почали масово затримувати зарплати і російським учителям. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button