Світ

У РФ виявили сім місць поховань “вагнерівців” – ЗМІ

У РФ виявили сім місць поховань вагнерівців - ЗМІ

Фото: ТАСС

Нові поховання “вагнерівців” виявлено в Новосибірську та під Іркутськом.

Журналісти зазначають, що членів ПВК Вагнер часто ховають не там, де живуть їхні родичі, а останніх про це не повідомляють.

 

Сім поховань найманців ППК Вагнер вже виявлено на сьогодні у Росії. Загалом там поховано щонайменше 995 осіб. Про це повідомляє видання ВВС у вівторок, 11 квітня.

 

Значна частина похованих – засуджені, яким пообіцяли дострокове визволення. Родичі щонайменше 42 похованих не знали про їхню смерть і місяцями з’ясовували їхню долю.

 

Зокрема, нові місця поховання “вагнерівців” виявлено у Новосибірську та біля Іркутська. На початку квітня волонтери виявили на Новосибірському цвинтарі окрему ділянку із 69 свіжими могилами.

 

“Часто завербованих у ПВК засуджених ховали там, де живуть їхні родичі, проте зараз стало відомо про кілька десятків випадків, коли ліквідованих в Україні найманців ховали в інших регіонах і не повідомляли родичів”, – наголошується в повідомленні.

 

Одна із родичок зека-“вагнерівця” повідомила редакцію, що знайшла його могилу в Іркутську.

 

“Нашого там поховали, нам не повідомили. Там багато вже поховано і ще при нас копали могили”, – розповіла вона.

 

У березні понад 60 одноманітних могил із символікою Вагнера було виявлено у Свердловській області, а зараз там 106 могил.

 

Цвинтар “вагнерівців” також виявлено і в тимчасово окупованому Луганську. У лютому там налічувалося 42 могили. З того часу на цьому цвинтарі з’явилося ще 36 могил.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button