Світ

У РФ в чиновників відбирають закордонні паспорти – ЗМІ

У РФ в чиновників відбирають закордонні паспорти - ЗМІ

Фото: 93.ru

Російським чиновникам не дозволяють їздити за кордон

Паспорти забирає ФСБ чи спеціальний відділ за місцем роботи – нібито на зберігання. Тим, хто не довіряє свій документ “охоронцям”, пропонують звільнитися.

У Росії у чиновників та співробітників державних компаній забирають закордонні паспорти. Про це повідомляє російське опозиційне видання Новое время.

Повідомляється, що іноді заборона виїзду поширюється не тільки на державних службовців, а й на працівників банків.

Паспорти забирає ФСБ чи спеціальний відділ за місцем роботи – нібито на зберігання. Тим, хто не довіряє свій документ “охоронцям”, пропонують звільнитися, але в деяких випадках, як повідомляє видання, співробітники ФСБ натякають, що при відмові віддати паспорт його можуть “анулювати”.

Деякі росіяни з вищезгаданих категорій звільняються, не чекаючи залякувань.

Джерела видання розповіли, що більшість кремлівських співробітників “навіть і не намагаються” кудись виїхати, хоч єдиного правила чи розпорядження про заборону залишати РФ немає. Деяким не дозволяють виїжджати за кордон взагалі, а деяким дозволено їздити в межах зони ЄАЕС (Євразійська економічна зона, до якої належать Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан та Росія) або ОДКБ (країни Організації Договору про колективну безпеку).

У міністерствах – індивідуальний підхід до поїздок, але якщо чиновник має якийсь доступ до будь-яких секретних відомостей, виїзд за кордон йому перекрито.

Раніше повідомлялося, що РФ залучає до лав окупаційних військ “гастарбайтерів”.

Заборона на виїзд. Як триває мобілізація в РФ


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button