Світ

У РФ та в Криму сталися відключення світла

У РФ та в Криму сталися відключення світла

Фото: kafanews.com

У РФ та в Криму також мають проблеми зі світлом

Обмеження діяли у Краснодарському краї РФ, Бурятії та у Криму. Причина – аварія на Ростовській АЕС та Гусиноозерській ДРЕС у Бурятії.

Близько мільйона людей у низці регіонів Росії та у частині окупованого Криму залишилися без світла внаслідок аварій. Про це у вівторок, 16 липня, повідомили росЗМІ.

Зокрема через аварійне відключення від мережі енергоблоку Ростовської АЕС у південних регіонах РФ сталися масштабні вимкнення електроенергії.

Тим часом, у Росенергоатомі заявили, що на станції спрацював захист і нібито безпечній роботі об’єкта нічого не загрожує, а радіаційний фон у нормі.

Проте через підвищені навантаження на енергосистему російське Міненерго запровадило тимчасові графіки обмеження споживання електрики обсягом 1,5 гігавата.

Обмеження діяли у кількох великих містах, зокрема Ростові-на-Дону, Таганрозі, Краснодарі, Елісті, Анапі, Армавірі, Гелленджику, Новоросійську, Ставрополі. У цих населених пунктах вулиці були без світла, не працювали світлофори, місцями збільшилися затори і проблеми в роботі громадського транспорту та мобільного зв’язку.

На території Криму також були віялові відключення, але там їх пояснили “аномальною спекою”. На окупованому півострові також ввели графіки відключення світла. Водночас у Севастополі зупинився рух тролейбусів. Про відключення світла повідомляли і в Євпаторії.

Нагадаємо, в Бурятії сталася аварія на Гусиноозерській ДРЕС, унаслідок чого 115 тисяч жителів регіону залишилися без електропостачання. Там відключили один із трьох енергоблоків, а у соцмережах місцеві мешканці писали, що чули сильний вибух і бачили дим над об’єктом. Однак офіційних коментарів із цього приводу влада не надавала. Із сусідньої Іркутської області довелося перерозподіляти потужності енергосистеми, щоб живити Бурятію.

Раніше стало відомо, що відключення електроенергії в Краснодарському краї Росії торкнулися понад 325 тис. осіб, у Ростовській області – понад 226 тис.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 1 =

Back to top button