Світ

У РФ різко дорожчають труни

У РФ різко дорожчають труни

Фото: nika-ritual

У РФ дорожчають труни

З початку війни в Україні середня вартість труни у Росії зросла більш ніж на 22,2%. Також рекордними темпами зростають ціни на копання могил.

У Росії на тлі війни з Україною різко зросла вартість ритуальних послуг та товарів. Зокрема труни з початку широкомасштабної війни подорожчали більш ніж на 22,2%. Про це у середу, 24 січня, повідомляє The Moscow Times із посиланням на статистику Росстату.

 

Зазначається, що у перший рік війни труни подорожчали на 15,82%, а минулого року – ще на 5,55%.

 

З урахуванням 2021 року, коли Росія на тлі пандемії переживала безпрецедентну у сучасній історії смертність, вартість труни зросла на 36,6%. В результаті накопичене за останні три роки зростання стало рекордним за минулі 13 років.

 

Водночас, згідно з Росстатом, із двозначною швидкістю дорожчає “риття могил”. Минулого року зростання цін на цю послугу досягло 11,25% і стало максимальним за весь час доступної статистики (з 2016 року). Накопиченим підсумком за два роки війни копання могил стало дорожчим на 20,6%.

 

За словами виконавчого директора Спілки похоронних організацій та крематоріїв Олени Андрєєвої, зростання цін на ритуальні послуги пов’язане з “подорожчанням базової закупівельної продукції” – дерева та металу.

 

Нагадаємо, за даними Генштабу України, загальні бойові втрати живої сили противника з 24 лютого 2022 року до 24 січня 2024 року орієнтовно становлять 378 660 осіб. Лише за попередню добу було ліквідовано 840 окупантів.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button