Світ

У присутності військових РФ у Вірменії більше немає переваг – Пашинян

У присутності військових РФ у Вірменії більше немає переваг - Пашинян

Нікол Пашинян звинуватив РФ у невиконанні зобов’язань перед Вірменією

Єреван шукає нових партнерів, оскільки Росія не виконала своїх союзницьких зобов’язань під час бойових дій у Нагірному Карабаху.

Росія не виконала своїх союзницьких зобов’язань перед Вірменією, а отже в присутності її військових баз в країні більше немає переваг. Про це заявив прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян в інтерв’ю The Wall Street Journal.

Він також зазначив, що Вірменія шукає нових партнерів, оскільки РФ не виконала своїх союзницьких зобов’язань, особливо під час бойових дій у Нагірному Карабаху минулого місяця.

“Ці події, по суті, підвели нас до рішення, що нам потрібно диверсифікувати наші відносини у сфері безпеки, і ми намагаємося це зробити зараз”, – зазначив вірменський прем’єр.

Як відомо, у вірменському місті Гюмрі розташована 102-га російська військова база. Її чисельність – близько 3500 військовослужбовців.

Азербайджан оголосив про відновлення суверенітету у Нагірному Карабасі, а його мешканці, переважно етнічні вірмени, почали залишати регіон. Невизнана Нагірно-Карабаська Республіка (Арцах) припинить своє існування з 1 січня 2024 року. З Нагірного Карабаху до Вірменії виїхали близько 100 000 осіб.

Страшний сон Москви: що заважає угоді між Вірменією та Азербайджаном

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button