Світ

У продаж надійшов перший турецький електрокросовер Togg T10X

У продаж надійшов перший турецький електрокросовер Togg T10X

Фото: Анадолу

Електромобіль Togg T10X за 4,8 секунди розганяється до 100 км/год.

Офіційний продаж Togg у Туреччині стартує в березні 2023 року і протягом 1,5 років буде орієнтований на внутрішній ринок.

 

У відкритий продаж надійшов електричний кросовер Togg T10X. Про це повідомляє ТАСС із посиланням на виробника перших турецьких електрокарів.

 

Зазначається, що стандартна версія із пробігом 314 км на одному заряді коштуватиме 923 тис. турецьких лір ($48,5 тис.). Версія з підвищеним пробігом – 523 км на одному заряді – коштуватиме 1,215 млн турецьких лір ($63,9 тис.).

 

На цьому етапі машини продаватимуть лише тим, хто взяв участь у жеребкуванні, що відбулося місяць тому.

 

Очікується, що до кінця 2023 року власниками електричних кросоверів стануть не більше ніж 20 тисяч осіб.

 

Електрокар Togg був презентований у 2019 році. Серійні випробування прототипу кросовера найпопулярнішого сегменту SUV пройшли у листопаді 2021 року, він розігнався до 100 км/год за 4,8 секунди. За даними виробників, зарядка електромобіля на 80% займе 30 хвилин, запас ходу становитиме 500 км.

 

За словами гендиректора компанії Togg Гюрджана Каракаша, за рік планується виробляти близько 100 тис. електрокарів, при цьому виробничі потужності дозволяють довести цей показник до 175 тис. одиниць. До 2030 року у планах – зібрати близько мільйона машин. Ціна на них, за прогнозами автозаводу, варіюватиметься від $43 тис. до $54 тис., проте конкретну вартість до початку продажів представники компанії називати не стали, пославшись на міжнародну практику.

 

Офіційні продажі Togg у Туреччині розпочнуться у березні 2023 року та протягом 1,5 року будуть орієнтовані на внутрішній ринок. Потім планується експорт машин у європейські країни, зокрема у ФРН та Францію.

 

Електромобілі Togg виготовлятимуться у провінції Бурса (район Гемлік) на заході країни.

 

Також Гюрджан Каракаш повідомив, що попереднє замовлення на модель Togg T10X можна оформити в період з 16 по 27 березня 2023 на сайті Togg (www.togg.com.tr) або за допомогою електронної платформи Trumore, повідомляє Анадолу.

 

“Реалізація проекту Togg здійснюється вже п’ять років відповідно до намічених планів. Як ми й обіцяли, автомобіль вийшов на ринок у березні 2023 року. Постачання на замовлення на Togg будуть здійснюватися до кінця 2023 року з акцентом на індивідуальних замовників”, – зазначив Каракаш.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button