Світ

У правлячій партії Грузії заговорили про зміщення президента

У правлячій партії Грузії заговорили про зміщення президента

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі

Зурабішвілі можуть змістити з посади президента у серпні-вересні 2024 року, зазначив голова Грузинської мрії.


Президента Грузії Саломе Зурабішвілі можуть змістити у серпні-вересні 2024 року. Про це заявив голова правлячої партії Грузинська мрія Іраклі Кобахідзе, передає Грузія Online.

 

За його словами, “є інформація, що такий сценарій активно обговорюється”. Проте політик не повідомив, звідки ці дані.

 

“Існує велика ймовірність того, що президент піде у відставку, фактично її змістять. Найімовірніше, це може статися в серпні-вересні”, – розповів Кобахідзе.

 

На його думку, Зурабішвілі може підтримати виборчу кампанію опозиції або сама братиме участь у парламентських виборах.

 

“Я думаю, що більш прагматичний сценарій для цих людей (радикальної опозиції – ред.) – залишити її на посаді президента, оскільки у Зурабішвілі не так багато електоральних ресурсів”, – зазначив голова Грузинської мрії.

Нагадаємо, 18 жовтня парламент Грузії не зміг оголосити імпічмент Зурабішвілі. Депутати не набрали потрібної кількості голосів.

 

Імпічмент Зурабішвілі намагались оголосити у зв’язку з тим, що попри відсутність згоди уряду вона вирушила у закордонне турне, щоб домогтися надання Грузії статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Згідно з грузинськими правилами, президент була зобов’язана отримати на це дозвіл уряду. Конституційний суд визнав, що Зурабішвілі порушила конституцію своїми діями.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button