Світ

У Польщі збираються скасувати “масковий режим”

Польща збирається найближчими днями скасувати “масковий режим” на вулиці, але, можливо, у деяких регіонах він збережеться довше, передає 1NEWS з посиланням на ЄП.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Лукаш Шумовський.

За його словами, зобов’язання носити маску на вулиці може бути скасоване найближчими днями.

Водночас, у воєводствах, де коефіцієнт відтворення вірусу дорівнює 1 або більший 1, цю норму можуть залишити на більш довгий час.

Також, зазначив він, скоро мають оголосити про те, з яких дат буде дозволено проводити весілля.

Нагадаємо, “масковий режим” у Польщі був запроваджений 16 квітня – з початком послаблення карантину, щоб знизити ризик поширення вірусу безсимптомними хворими.

Зараз носити маску обов’язково у громадському транспорті, у приватному авто, якщо в салоні люди, які не проживають разом, на вулиці, на роботі та у громадських місцях – банках, магазинах, заправках тощо.

Маска не обов’язкова для дітей до 4 років, людей, які мають хронічні проблеми з органами дихання і тих, хто за станом здоров’я не може самостійно одягти чи зняти маску; колегам на роботі, якщо вони не контактують зі сторонніми людьми; під час роботи на фермі; водіям громадського транспорту, якщо салон відгороджений від місця водія; під час виконання релігійних обрядів; військовим під час виконання своїх обов’язків.

 

 

 

 

 

 

One Comment

  1. Если приедете в Польшу, то советую стартовый пакет от Orange. А если будете на западном вокзале (Dworzec Zachodni) в Варшаве, то можете зарегистрировать стартовый пакет от Orange бесплатно, на котором будет 5 злотых и 6 ГБ на 14 дней.
    С этим тарифом (Оrange Free na Karte) за 30 злотых в месяц будет 30 ГБ по Польше (3,2 ГБ в ЕС с доплатой 1,89 / ГБ), безлимитные звонки, СМС и ММС

Back to top button