Світ

У Польщі відреагували на намір України судитися у СОТ

У Польщі відреагували на намір України судитися у СОТ

Фото: legion-media

У Польщі заявили, що не поступляться у питанні експорту зерна

У Варшаві заявили, що скарга до СОТ не справляє враження, і Польща не маємо наміру скасовувати через це ембарго, яке запровадила.

Польський уряд не змінюватиме свого рішення щодо заборони імпорту зерна з України через позов Києві до Світової організації торгівлі. Про це заявив речник уряду Польщі Пьотр Мюллер в ефірі Polsat News.

“Ми дотримуємося своєї позиції. Така скарга до СОТ на нас не справляє враження, і ми не маємо наміру скасовувати через це ембарго, яке запровадили”, – сказав він.

Чиновник підкреслив, що в уряді Польщі вірять: “Наша позиція є правильною, що виникає з аналізу економічної ситуації, а також міжнародного законодавства і права ЄС”.

Водночас, речник уряду запевнив, що Польща продовжить підтримувати Україну у світлі російської агресії: “Ми підтримуємо Україну, але не може бути так, що коли наші економічні чи сільськогосподарські інтереси опинилися під загрозою, то ми відступатимемо перед моральним чи правовим тиском, як у цьому випадку”.

Нагадаємо, Україна подає позов до Світової організації торгівлі (СОТ) на Польщу, Угорщину та Словаччину через відмову скасувати заборону на імпорт агропродукції. Також Київ готується вжити заходів у відповідь проти польського експорту фруктів та овочів. У відповідь Польща, Угорщина і Словаччина відмовилися від роботи координаційної платформи ЄК щодо українського зерна через можливе подання Україною позову до СОТ.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button