Світ

У Польщі створять вертолітну авіабазу неподалік кордону з Україною

У Польщі створять вертолітну авіабазу неподалік кордону з Україною

Фото: Міністерство оборони Польщі

Підписано лист про наміри створення авіабази у Свідніку

У Свідніку дислокуватимуться гелікоптери Сухопутних військ, які Польща модернізовуватиме й закуповуватиме, а також навчатимуться пілоти.


У місті Свіднік Люблінського воєводства Польщі, неподалік кордону з Україною, розмістять авіабазу, де будуть дислокуватися військові гелікоптери. Про це повідомило Міністерство оборони Польщі в понеділок, 25 березня.
 

Лист про наміри створення авіабази підписали віцепрем’єр-міністр – міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш разом з воєводою Люблінського воєводства, мером Любліна і головою правління аеропорту в Любліні.
 

“Ми підписали лист про наміри у зв’язку з інвестицією, запланованою польськими збройними силами – розміщенням постійної вертолітної авіабази тут, у Свідніку, в Люблінському аеропорту, який обслуговуватиме Збройні сили РП”, – заявив міністр.

 

За його словами, в цьому місці дислокуватимуться гелікоптери Сухопутних військ, які Польща модернізовуватиме й закуповуватиме, а також навчатимуться пілоти. Створення авіабази має стати суттєвим посиленням східного флангу НАТО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button