Світ

У Південній Кореї робот вбив 40-річного чоловіка

У Південній Кореї робот вбив 40-річного чоловіка

Фото: Asia news network

Робот-сортувальник, який убив людину

Поліція розслідує точну причину нещасного випадку та недбалість особи, відповідальної за управління безпекою на підприємстві.

В місті Косон (Південна Корея) в центрі розподілу сільськогосподарської продукції промисловий робот на смерть задавив 40-річного працівника, прийнявши його за коробку з овочами. Про це повідомляє газета Kyonghyang Sinmun.

За повідомленням Національного поліцейського агентства Кьоннам інцидент стався 7 жовтня, близько 19:45. Тоді працівник виробництва перевіряв наявність помилок у датчиках промислового робота, що сортує продукцію. Під час нещасного випадку він працював разом з трьома колегами, які стали свідками того, як чоловіка затиснуло між лінією сортування продукції (роликом) і рукою робота. В результаті чоловік отримав важкі поранення в обличчя і верхню частину тіла і був доставлений в лікарню, але помер.

Поліція розслідує точну причину нещасного випадку і недбалість щодо особи, відповідальної за управління безпекою на підприємстві. На сьогодні робочою версією є та, що безпілотний робот, який сортує коробки з паприкою і переносить важкі палети, внаслідок збою налаштувань прийняв робітника за коробку з овочами.

Крім того ЗМІ звернуло увагу читачів на те, що випадки неправильної ідентифікації та несправності промислових роботів трапляються один за одним як у Південній Кореї, так і за її межами. Наприклад, 27 березня на заводі з виробництва автозапчастин у місті Гунсан працівник отримав серйозні травми, коли його придавило роботом-машиною через несправність під час перевірки промислового робота. У квітні 2022 року на заводі з виробництва напоїв у Джінью-мьоні помер працівник віком близько 30 років після того, як його тіло було затиснуте під час огляду промислового робота, підключеного до конвеєра.

Раніше повідомлялося, що команда дослідників з Вашингтонського університету створила нового робота, який може працювати на сонячній енергії та радіохвилях.

У США розробили робота, який може тремтіти та пітніти

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button