Світ

У Перу вилучили партію кокаїну зі свастикою на пакунках

У Перу вилучили партію кокаїну зі свастикою на пакунках

Наркотики були виявлені в порту Пайта

Кокаїн був захований у вантажному контейнері зі спаржею на судні під ліберійським прапором SC Anisha R, яке зупинялося в порту Еквадору. Вантаж прямував до Бельгії.

У Перу поліція вилучила 58 кілограмових пакунків кокаїну із зображенням нацистського прапора на зовнішній стороні та надрукованим ім’ям Адольфа Гітлера. Про це повідомляє The Times of Israel.

Наркотики були виявлені в порту Пайта на північному тихоокеанському узбережжі Перу недалеко від кордону з Еквадором.

Кокаїн був захований у вантажному контейнері зі спаржею на судні під ліберійським прапором SC Anisha R, яке зупинялося в порту Еквадору. Вантаж прямував до порту в Бельгії. Поліція продовжує обшукувати понад 80 контейнерів на судні.

Раніше перуанська влада повідомляла про виявлення кокаїну в пакунках у формі цегли з різноманітними і дивними символами, але до цього не було жодного випадку пакування з зображенням нацистської свастики.

Перу посідає друге місце у світі за обсягами вирощування кокаїнового листя і друге місце у світі за обсягами виробництва кокаїну.

За оцінками влади Перу, країна виробляє близько 100 тонн наркотиків на рік, і більшість з них потрапляє до Європи морем, а також невеликими літаками, які перевозять кокаїн до Болівії, прямуючи до портів Атлантичного океану.

Раніше у порту Італії пес допоміг виявити майже 3 тонни кокаїну. Вартість знайдених наркотиків, які прямували до Вірменії, на чорному ринку становить близько 800 млн євро.

А у Росії нещодавно заявили про перехоплення майже 500 кг кокаїну, що прямував до Польщі.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button