Світ

У Пентагоні назвали НПЗ в Росії “цивільними цілями”

У Пентагоні назвали НПЗ в Росії цивільними цілями

Фото: Flickr

Помічниця міністра оборони США Селеста Валландер

Помічниця міністра оборони США Селеста Валландер стверджує, що такі атаки буцімто “непокоять” Вашингтон.

США занепокоєні через атаки України по російських нафтопереробних заводах і стверджують, що останні нібито є “цивільними цілями”. Про це повідомила кореспондентка CNN Наташа Бертранд в соцмережі Х (раніше Twitter) з посиланням на заяву помічниці міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Валландер.

“Питання про атаки на критично важливу інфраструктуру, коли це цивільні цілі, викликає у нас занепокоєння”, – стверджує чиновниця.

Вона зазначила, що Україна дотримується одного з найвищих стандартів дотримання законів збройних конфліктів, а це – “один із елементів європейської демократії”.

Раніше очільник Пентагону Ллойд Остін, коментуючи це питання, заявив, що у Байдена стурбовані тим, як атаки по російських НПЗ вплинуть на світові енергетичні ринки.

“Звичайно, ці атаки можуть мати негативний вплив на глобальну енергетичну ситуацію. Але, відверто кажучи, я вважаю, що Україні краще переслідувати тактичні та оперативні цілі, які можуть безпосередньо вплинути на поточну боротьбу”, – говорив Остін.


Зазначимо, що під “цивільними цілями” розуміють все, що не належить до війська, не стосується військових справ.

Нафтопереробні заводи виробляють різні продукти нафтопереробки, зокрема й паливо. Слід зауважити, що паливо використовують не тільки для забезпечення потреб цивільного транспортної техніки, але й військової. Наприклад, танків, що мають дизельний тип двигуна (Т-90М).

США закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру Росії, бо удари дронів по НПЗ нібито можуть призвести до зростання світових цін на нафту. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button