Світ

У Норвезькому морі відкрили велике родовище газу

У Норвезькому морі відкрили велике родовище газу

Велике родовище газу відкрито у Норвезькому морі

Орієнтовні поклади газового родовища становлять від 2 млрд до 11 млрд кубометрів.

 

На шельфі у Норвезькому морі відкрили велике родовище газу. Про це повідомляє енергетична компанія Equinor.

 

Зазначається, що орієнтовні поклади газового родовища становлять від 2 млрд до 11 млрд кубометрів. Це перша подібна знахідка, виявлена на норвезькому континентальному шельфі у 2023 році. Крім того, це перші свердловини, пробурені згідно з ліцензією на видобуток під управлінням Equinor, отриманою у 2020 році.

 

Родовище розташоване неподалік від наявної газовидобувної інфраструктури, тому його можна досить швидко ввести в експлуатацію.

 

За словами старшої віце-президентки Equinor з розвідки і видобутку на півночі Ґрете Б. Хааланда, відкриття родовища газу поблизу наявної інфраструктури потребує меншого обсягу для комерційного розвитку і може бути швидко запущене з низькими викидами CO2.

 

“Разом з нашими партнерами ми розглянемо можливість прив’язки цього відкриття до Irpa, для якої ми недавно презентували план розробки й експлуатації”, – зазначив він.

_______________________

 

Irpa – це підводна розробка, пов’язана із платформою Aastad Hansteen. Вона продовжить термін служби Aasta Hansteen на сім років і сприятиме більшій активності на базі постачань у Саннессшеені, вертолітній базі у Бреннейсунні і в організації операцій у Харстаді.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button