Світ

У Німеччині з’явиться завод із виробництва деталей для F-35

У Німеччині з явиться завод із виробництва деталей для F-35

Фото: U.S.Air Force photo

Винищувач-невидимка п’ятого покоління F-35

Завод у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія буде виготовляти деталі та вузли бомбардувальника-невидимки F-35.

Будівництво заводу з виробництва деталей і вузлів бомбардувальника-невидимки F-35 Lightning II стартувало в Німеччині, у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія у вівторок, 1 серпня. Про це заявив прем’єр-міністр землі Хендрік Вюст на церемонії закладення фундаменту, повідомляє Укрінформ у вівторок, 1 серпня.

“Війна в Україні та пов’язані з нею геополітичні зміни показують, що наша демократія має бути здатною захищати себе… Агресивна війна Росії проти України також кидає виклик нашим західним цінностям. Нас перевірять: чи ми лише згадуємо ці цінності у недільних промовах, чи також захищаємо їх”, – наголосив він.

За його словами, виробництво ключових деталей фюзеляжу розпочнеться вже в 2025 році. Потужність конвеєра передбачає виготовлення деталей для щонайменше 400 американських літаків.

Завод площею 60 тисяч квадратних метрів буде розташований у районі аеропорту Візе. Тут також плануються логістичні та складські зони, науково-тестувальні центри, пункт контролю якості.

До інвестування вперше залучені кошти зі спеціального фонду в 100 мільярдів євро, про який канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив через кілька днів після початку повномасштабної війни Росії проти України.

Партнером двох американських військово-промислових груп Lockheed Martin і Northrop Grumman з німецької сторони є концерн Rheinmetall.


Lockheed Martin F-35 Lightning II – багатоцільовий винищувач-невидимка п’ятого покоління, вважається одним із найсучасніших бойових літаків у світі.

Цей літак може транспортувати ядерну зброю.

Як ми вже писали, Rheinmetall планує розпочати роботу новоствореного ремонтного центру в Україні для танків Leopard після літніх канікул. 

У Rheinmetall відповіли на російські погрози

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button