Світ

У Нігерії затримали кравців за пошиття російських прапорів для протестів

У Нігерії затримали кравців за пошиття російських прапорів для протестів

Фото: Корреспондент (ілюстративне фото)

У Нігерії затримали кравців, які шили російські прапори

У північних штатах Борно, Кадуна, Кано і Кацина протестувальники розмахували сотнями російських прапорів, а деякі з них закликали до військового перевороту.

У Нігерії затримали кількох кравців за виготовлення російських прапорів для антиурядових протестів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на державну таємну поліцію Нігерії.

Також затримали деяких “спонсорів” кравців, розслідування триває.

Начальник штабу оборони Нігерії генерал Крістофер Муса назвав вивішування іноземного прапора під час антиурядових протестів “державною зрадою” після того, як 5 серпня провів переговори з президентом Болою Тінубу з питань безпеки.

“Ми ідентифікували тих, хто їх спонсорує, і ми збираємося вжити серйозних заходів проти цього”, – заявив Муса.

Як відомо, сотні тисяч нігерійців протестують з 1 серпня проти болючих економічних реформ Тінубу, які призвели до часткового скасування субсидій на бензин та електроенергію, девальвації валюти та інфляції, що досягла тридцятирічного максимуму. Протести пішли на спад після поліцейського розгону.

У північних штатах Борно, Кадуна, Кано і Кацина протестувальники розмахували сотнями російських прапорів, а деякі з них закликали до військового перевороту.

“Ми розмахуємо російським прапором, тому що уряд Тінубу нас не слухає. Російські президенти завжди підтримують розвиток африканських країн, на відміну від інших країн”, – заявив 28-річний протестувальник з Кано Лавал Кодо.

Посольство Росії в Нігерії заперечило свою причетність до подій.

“Уряд Російської Федерації, а також будь-які російські офіційні особи не беруть участі в цих заходах і жодним чином їх не координують”, – йдеться у заяві посольства РФ.

Зазначається, що протести в Нігерії, найбільш густонаселеній країні Африки, відбуваються на тлі зростаючого занепокоєння Заходу з приводу зв’язків Росії у сфері безпеки з регіоном, включаючи такі країни, як Малі, Буркіна-Фасо і Нігер, де військові лідери захопили владу в результаті переворотів і утворили військовий альянс.

Нагадаємо, африканська країна Ніґер оголосила, що розриває дипломатичні відносини з Україною через нібито “підтримку терористичних груп”.

Раніше з Україною дипломатичні відносини розірвала Малі. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × one =

Back to top button