Світ

У НАТО нема сумнівів, чи слід підтримувати Україну надалі – Блінкен

У НАТО нема сумнівів, чи слід підтримувати Україну надалі - Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен

Держсекретар США повідомив, що в обговореннях почув від союзників готовність забезпечувати Україну всім необхідним.

Країни-члени НАТО зберігають рішучість у питанні подальшої підтримки Україну у боротьбі з російською агресією. Про це в середу, 29 листопада, на спільному брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє Європейська правда.

“Маю сказати вам: коли я слухав усіх наших колег за столом, усі висловлювалися за потужну і тривалу підтримку України. Дехто ставив питання, чи США та інші союзники НАТО мають і далі підтримувати Україну… Відповідь сьогодні у НАТО дуже чітка і непохитна: ми маємо і будемо підтримувати Україну. Забезпечити, щоб агресивна війна РФ стала її стратегічною поразкою, зараз настільки ж важливо, як у той момент, коли Кремль розпочав цю війну”, – наголосив американський урядовець.

Він нагадав, що для повітряних ударів по Україні Росія використовує безпілотники, сконструйовані Іраном, а Північна Корея також почала надавати Росії військову підтримку.

“Ми маємо надіслати чіткий сигнал, що жодна країна світу не може змінювати кордони силою. Це в інтересах кожного із союзників і в інтересах багатьох країн, які не є членами Альянсу”, – зазначив Блінкен.

Держсекретар у відповідях на запитання повторив, що в обговореннях почув від союзників готовність далі забезпечувати, щоб Україна мала усе необхідне, щоб оборонятися, повертати окуповані території і також ставати сильнішою з військової, економічної точки зору і як демократична держава.

“Думаю, усі союзники визнають: тут питання не лиш у тому, що є правильним, а й у тому, що це у наших власних інтересах. У тому числі для Сполучених Штатів”, – підсумував Блінкен.

Безкарність і успіх Росії неодмінно заохотить нових агресорів, і це може статися у будь-якій частині світу. 

Раніше Ентоні Блінкен повідомив, що країни G7 зосередилися під час міністерської зустрічі в Токіо на питаннях підтримки України й погодили чотири напрями зусиль для посилення її обороноздатності, економічної стійкості і прискорення євроінтеграції

Блінкен відвідає зустріч ОБСЄ, попри присутність Лаврова

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button