Україна

У МЗС пояснили, як довго не надаватимуть консульські послуги чоловікам


У МЗС пояснили, як довго не надаватимуть консульські послуги чоловікам

Тимчасові обмеження будуть зняті 18 травня. Саме тоді в Україні набуде чинності закон про мобілізацію.


Призупинення надання послуг чоловікам мобілізаційного віку в дипломатичних установах є тимчасовим кроком та пов’язане з ухваленням Верховною Радою нового закону про мобілізацію. Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ у вівторок, 23 квітня.
 
У МЗС пояснили, що нормативні документи, які визначають надання консульських послуг, та пов’язані з ними інформаційно-комунікаційні системи відомства повинні бути змінені відповідно до закону про мобілізацію.

Зазначається, що призупинення надання консульських послуг “є тимчасовим кроком, обумовленим необхідністю вирішення питань щодо військового обліку громадян мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном”.
 
Обмеження поширюється на звернення після 23 квітня, позаяк строк розгляду таких заяв може перевищити час, який залишився до набуття чинності законодавством про мобілізацію. У МЗС запевняють, що обмеження не поширюються на інші категорії українців.
 
У зовнішньополітичному відомству вказують, що після набуття законом про мобілізацію чинності 18 травня процес прийняття та розгляду заяв про вчинення консульських дій продовжиться з урахуванням нових вимог, що випливають із положень закону.
 
Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон про мобілізацію, він вже підписаний президентом та опублікований. Новий закон запрацює вже з 18 травня.
 
Сьогодні стало відомо, що консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку. Цю інформацію також прокоментував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight + 5 =

Back to top button