Україна

В Офісі Президента оцінили підписані Зеленським укази про призначення суддів

У Мінюсті оцінили підписані Зеленським укази про призначення суддів

Ірина Мудра зазначила, що хоч “проблему не буде вирішено остаточно” моментально, однак цей крок – “світло в кінці тунелю”.

Президент України Володимир Зеленський підписав Укази про призначення суддів. Тепер Україна матиме 116 суддів – вони всі є на сайті Президента. Про це повідомила заступниця керівника ОП Ірина Мудра на своїй Facebook-сторінці у середу, 8 травня.

“На сьогоднішній день залишаються не закритими від 22% до 61% посад суддів в залежності від спеціалізації і інстанційності. Деякі суди не здійснюють правосуддя внаслідок відсутності суддів. Це впливає як на доступ громадян і бізнесу до правосуддя, так і на навантаження суддів, як наслідок – відображається на строках розгляду справ”, – розповіла чиновниця.

Вона зазначила, що зараз же після підписання Указів “проблему не буде вирішено остаточно, адже оголошені конкурси будуть тривати до 2025 року”, проте вона назвала цей крок “світлом у кінці тунелю”.

“Вже можу звітувати про проведену роботу в Офісі Президента, з чого почала: інвентаризації внесених Вища рада правосуддя подань про призначення суддів; розробка концепції розвитку системи правосуддя з чіткими KPI на 2024-2026”, – додала Мудра.

Чиновниця зауважила, що вона “завжди відкрита до дискусії з фахівцями та експертами”, що дасть змогу “подолати виклики разом” й додала, що це стосується і Офісу президента – він теж відкритий до співпраці.

Як ми вже писали, Мін’юст виграв справу проти китайської будівельної компанії Xinjiang Communications Construction Group у трьох судових інстанціях КНР.

Передача Україні прибутків від активів РФ: Мін’юст повідомив про “крок №2”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − 13 =

Back to top button