Світ

У Мексиці активізувався найнебезпечніший вулкан Попокатепетль

У Мексиці активізувався найнебезпечніший вулкан Попокатепетль

Фото: Кадр із відео

Вулкан Попокатепетль

Вулкан розташований між штатами Морелос, Пуебла та Мехіко. У радіусі ураження вулкана проживають близько 25 мільйонів людей.

У Мексиці активізувався найнебезпечніший вулкан Попокатепетль, і мільйони людей отримали попередження про необхідність підготуватися до можливої евакуації. Про це повідомляє CNN.

Вулкан розташований між штатами Морелос, Пуебла та Мехіко. Попіл від вулкана в центральній частині країни спричинив затримку рейсів у штаті Мехіко. Влада штату також призупинила заняття в школах у 40 муніципалітетах штату Пуебла, п’яти муніципалітетах штату Мехіко та семи у штаті Тлакскала.

Повідомляється, що у радіусі ураження вулкана проживають близько 25 мільйонів людей.

У неділю мексиканська Національна організація цивільного захисту (CNPC) підвищила рівень вулканічної загрози до “жовтої фази 3” і попередила про посилення вулканічної активності та розсіювання попелу в кількох прилеглих містах на високій швидкості.

“У випадку з Мехіко є ризик випадання попелу. Ми готові до такого сценарію та знаємо, що робити. Давайте залишатися напоготові”, – написала мер міста Мехіко Клаудія Шейнбаум.

Нагадаємо, через викиди попелу з цього вулкана проводилася евакуація людей в середині квітня цього року. 

Раніше повідомлялося, що в Індонезії на острові Ява почалося виверження вулкана Мерапі, який викинув стовп диму на висоту до семи кілометрів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button