Світ

У мексиканському містечку викрали трьох журналістів і їхніх родичів

У мексиканському містечку викрали трьох журналістів і їхніх родичів

Фото: ІМІ

У Мексиці викрали трьрх журналістів

Організація Репортери без кордонів вважає, що Мексика – одніа з найнебезпечніших для журналістів країн.

У мексиканському містечку Таско, штат Герреро, за кілька днів викрали трьох журналістів і двох їхніх родичів. Про це повідомляє Associated Рress.

Повідомляється, що п’ятеро озброєних людей 19 листопада викрали власника тижневика El Espectador Марко Антоніо Толедо, його дружину і сина, а до того Толедо отримував погрози від наркокартелю.

Державна прокуратура оголосила про розшук Толедо і його сім’ї.

Організація з захисту прав преси Стаття 19 повідомила про викрадення 22 листопада подружжя журналістів Сільвії Арсе і Альберто Санчеса, які працювали у RedSiete.

Зазначається, що цей випадок називають одним із наймасовіших нападів на репортерів в одному місці в Мексиці. Востаннє таке фіксували у 2012 році, коли в місті Веракрус на узбережжі Мексиканської затоки у каналі у поліетиленових пакетах виявили тіла трьох фоторепортерів. У червні 2011 року протягом тижня троє журналістів були вбиті або зникли безвісти в тому ж місті. Тоді в убивствах звинуватили наркокартель Зетас.

Раніше, 16 листопада, у прикордонному місті Сьюдад-Хуарес був застрелений у своєму автомобілі фотожурналіст Ісмаель Вільягомес.

За даними організації Репортери без кордонів, Мексика вважається однією з найнебезпечніших для журналістів країн.

Нагадаємо, 13 жовтня відеооператор Reuters Ісам Абдалла загинув під час роботи на півдні Лівану. Він був у групі журналістів, до якої також входили співробітники AFP та Al Jazeera.

За час війни Ізраїлю та ХАМАС загинули 48 журналістів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button