Світ

У Литві поновлюватимуть посвідки на проживання для українських біженців

У Литві поновлюватимуть посвідки на проживання для українських біженців

Фото: АР

У Литві почнуть обмін посвідок на проживання для українських біженців

Обмін посвідок розпочнуть наприкінці листопада. Нові дозволи для українських біженців у Литві будуть дійсні до 4 березня 2025 року.

Департамент міграції Литви наприкінці листопада почне обмін цифрових посвідок на проживання для українських біженців. Про це повідомляє LRT з посиланням на міграційний департамент.

Зазначається, що українські біженці, які мають цифрову посвідку на тимчасове проживання в Литві, видану на підставі тимчасового захисту, нещодавно отримали нагадування про те, що термін дії цих документів скоро закінчується.

За даними департаменту міграції, ці сповіщення формуються автоматично, і поки що українцям, які отримали їх, не потрібно записуватися на прийом до офісів обслуговування клієнтів.

Цифрова посвідка на тимчасове проживання, запроваджена в січні цього року, діє до 4 березня 2024 року. Але у зв’язку з рішенням ЄС продовжити тимчасовий захист для біженців ще щонайменше на один рік, департамент міграції планує розпочати її заміну наприкінці листопада.

Нові дозволи для українських біженців будуть дійсні до 4 березня 2025 року.

Нагадаємо, Швейцарія продовжує статус захисту для українців до березня 2025 року. Уряд Швейцарії також активізує зусилля щодо інтеграції якомога більшої кількості українських біженців у ринок праці.

Також повідомлялося, що у 2024 році Німеччина скоротить допомогу біженцям. Право на соцдопомогу шукачі притулку зможуть отримати тільки після трьох років отримання урізаної допомоги, а не через півтора, як зараз. А до цього федеральний центр виплачуватиме за кожного шукача притулку в Німеччині загальну суму в розмірі 7500 євро на рік. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button