Світ

У Лондоні проходить коронація Чарльза III

У Лондоні проходить коронація Чарльза III

Чарльз III був оголошений королем у віці 73 років

Процесія з королівською каретою у супроводі військових вирушить від Букінгемського палацу до Вестмінстерського абатства.

У столиці Великобританії місті Лондон проходить коронація короля Чарльза III та його дружини Камілли у суботу, 6 квітня.

Урочистості розпочались з самого ранку. Маршрут церемонії проходитиме від Букінгемського палацу до Вестмінстерського абатства. Вже о 08:00 ранку (за київським часом) відкрились оглядові майданчики для глядачів в Гайд-парку, Грін-парку та Сент-Джеймс-парку, вздовж торгового центру та Уайтхолла.

Очікується, що о 12:20 процесія з королівською каретою у супроводі військових вирушить до Вестмінстерського абатства. За 40 хвилин має розпочатися служба в абатстві, під час якої монарх, згідно з традицією, буде представлений народу, дасть клятву, пройде етапи помазання та зійде на престол.

Близько 16:30 церемонію завершить вітання монарха з балкону Букінгемського палацу та проліт військових літаків.

Стежити за церемонією коронації Чарльза III можна буде з будь-якої точки планети в прямій трансляції британських каналів ВВС, ITV 1, Sky News у телеефірі та онлайн на BBC iPlayer, ITVX, на сторінці Sky News у Youtube.

Також онлайн-трансляція буде доступна на каналі The Royal Family в Youtube з 11:25.

Як відомо, 10 вересня 2022 року Чарльз III зійшов на британський престол у віці 73 років після смерті своєї матері, королеви Єлизавети II, 8 вересня 2022 року. Він став найстарішим монархом на момент початку правління за всю історію Великобританії. Церемонію коронації було вирішено провести пізніше, бо вона має лише символічний характер.

Нагадаємо, Україна направила делегацію на церемонію коронації Чарльза III. До її складу увійшли прем’єр-міністр Денис Шмигаль та перша леді Олена Зеленська. Вчора вони відвідали українських військових, які навчаються у Британії.

На місці вечірки на честь коронації Чарльза III викосили статевий орган

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button