Світ

У Лондоні коронували Чарльза ІІІ

У Лондоні коронували Чарльза ІІІ

Британці спостерігають за коронацією Чарльза III

Вдягаючи коорону на голову монарха, архієпископ Кентерберійський вимовив слова “Боже, бережи короля”, які повторили всі 2200 гостей у Вестмінстерському абатстві.

Король Великобританії Чарльз III коронований у Вестмінстерському абатстві у Лондоні. Про це стало відомо у суботу, 3 травня.

 

У кульмінаційний момент двогодинної церемонії духовний глава Церкви Англії архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі вдягнув на голову суверена корону святого Едуарда.

 

Ця корона була зроблена в XVII столітті з чистого золота. Вона важить 2,2 кг, прикрашена більш ніж 400 коштовностями і зберігається в лондонському Тауері під вартою. Її використовували для коронації всіх британських монархів, починаючи з Карла II (1630-1685). Вдягаючи її на голову монарха, архієпископ Кентерберійський вимовив слова “Боже, бережи короля”, які повторили всі 2200 гостей в абатстві.

 

На честь коронації у Великобританії розпочався артилерійський салют. Його проводять понад 400 військовослужбовців із 13 різних точок королівства. У Лондоні, Белфасті, Кардіфі, Единбурзі, а також з бортів кораблів Королівських ВМС буде дано по 21 залпу. З гармат на набережній Темзи біля лондонського Тауера та на плац-параді кінної гвардії буде зроблено салют із 62 залпів.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button