Світ

У Латвії впав російський безпілотник

У Латвії впав російський безпілотник

Фото: Міноборони Латвії

У Латвії виявили російський дрон

Збройні сили виявили БпЛА, що заходив на територію Латвії, відстежили його рух та визначили місце падіння. Наразі триває розслідування.

На сході Латвії розбився російський військовий БпЛА у суботу, 7 вересня. Про це повідомило Міноборони Латвії у неділю, 8 вересня.

Нині правоохоронні органи країни з’ясовують обставини інциденту. Згідно з попередніми даними, це був військовий БпЛА, який, ймовірно, залетів з території Білорусі.

Зауважується, що Збройні сили Латвії діють відповідно до встановлених процедур, зокрема, інформують командування НАТО.

Обставини інцеденту передали відповідним урядовцям, правоохоронним органам та країнам НАТО.

Збройні сили виявили БпЛА, що заходив на територію Латвії, відстежили його рух та визначили місце падіння. Наразі триває розслідування.

“Ця ситуація є підтвердженням того, що нам потрібно продовжувати розпочату роботу зі зміцнення східного кордону Латвії, включаючи розвиток можливостей протиповітряної оборони та засобів радіоелектронної боротьби для обмеження діяльності БПЛА різного призначення”, – прокоментував міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

Також стало відомо, що під час нічної атаки група “шахедів” залетіла у Румунію.

Зауважимо, у ніч на 8 вересня, російська армія атакувала Україну чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59 та 23 дронами Shahed.

Українські сили ППО збили 15 безпілотників та одну ракету, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ. Ще два російські безпілотники “локаційно втрачені” і, ймовірно, придушені засобами РЕБ.

Внаслідок нічної атаки на підконтрольній Києву частині Херсонської області отримали поранення чотири особи. Ще двоє загинули та четверо постраждали через авіаційний удар по місту Суми.

Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни атакували місто Суми. Внаслідок авіаудару двоє людей загинуло, ще чотири людини поранено, в тому числі двоє дітей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + 2 =

Back to top button