Світ

У Латвії назвали кількість росіян, яким загрожує депортація

У Латвії назвали кількість росіян, яким загрожує депортація

Фото: pixabay.com

З Латвії можуть депортувати понад тисячу росіян

Ці люди не подали документи для отримання посвідки на проживання в Латвії до встановленого поправками до імміграційного закону терміну – до 30 листопада.

Латвія депортує щонайменше 1213 громадян Росії, які не виконали вимоги норм імміграційного закону і не запросили посвідку на проживання в країні. Про це у середу, 27 грудня, заявили в Управлінні у справах громадянства та міграції Латвії, передає Delfi.

Зазначається, що ці люди не подали документи для отримання посвідки на проживання в Латвії до встановленого поправками до імміграційного закону терміну – до 30 листопада, і немає інформації про те, що ці люди вже покинули країну.

Видання нагадує, що на початку січня 2024 року втратять чинність постійні посвідки на проживання громадян Росії, які до 31 грудня не подали заявку на набуття статусу постійного жителя ЄС. Однак, цей термін подання документів поширюється лише на тих громадян РФ, які до 30 листопада повторно складали іспит з держмови.

Нагадаємо, у вересні у Латвії набули чинності нові правила отримання посвідки на проживання, згідно з якими, для набуття статусу постійного мешканця ЄС потрібно здати тест з державної мови та підтвердити платоспроможність.

У жовтні повідомлялося, що понад 3000 росіян, які проживають у Латвії, не подали документи на отримання статусу довготермінового резидента ЄС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button